Sommige reizigers zijn sceptisch over digitale innovaties voor het reizen, omdat zij zijn bang dat het authentieke karakter van backpacken verloren gaat. Hoewel ik mij hierin goed kan vinden – ik verminder mijn telefoongebruik ook drastisch op reis – wil ik toch een paar essentiële reisapps met jullie delen!

#1 Schiphol-app

De Schiphol-app zorgt voor een goed begin van je reis. Deze app geeft allerlei informatie omtrent je vlucht, zoals: eventuele vertragingen, bij welke check-in balie je moet zijn en de boarding gate.

#2 Grab

Als je door Zuidoost-Azië gaat reizen, is Grab je beste vriend! Grab kun je beschouwen als de Uber van Azië: een app waarmee je een taxi kunt bestellen. Pluspunten van Grab: de ritjes zijn vaak ietwat goedkoper dan bij reguliere taxi’s en Grab geeft van tevoren aan hoeveel een reis kost – scheelt je een hoop hardnekkig onderhandelen.

Tip: als je door Indonesië gaat reizen, kun je via Grab ook scooters bestellen. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan deze blogpost.

#3 Splittr
Tijdens het backpacken met mijn vriend probeerden we onze gezamenlijke kosten bij te houden in een notitieboekje. Maar dit werd op den duur een beetje onhandig. Wij gingen op zoek naar een digitale oplossing voor het budgetteren en ontdekten deze app: Splittr. Via Splittr kun je rekeningen met elkaar delen en de app houdt bij wie wat moet betalen aan wie.

#4 Maps.me
Deze app is een minder gedetailleerde variant van Google Maps, maar een voordeel is dat je Maps.me offline kunt gebruiken. Als je eenmaal de kaart van een land hebt gedownload op je telefoon, kun je de app altijd gebruiken voor het opzoeken van routes.

#5 XE wisselkoers
Deze app, XE wisselkoers, is fantastisch. Ik zit op reis altijd te rommelen met een rekenmachine om erachter te komen hoeveel euro bijvoorbeeld 45.000 Thaise bath is. Sinds ik deze app hebt ontdekt ben ik echter uit mijn lijden verlost!

#6 Tripadvisor
Een ideale app voor het vinden van allround reisactiviteiten: eten, slapen, trips, vervoer, noem maar op! Ik gebruik het regelmatig om ervaringen van mensen te lezen over trips en organisaties. Ook is het ideaal om busmaatschappijen te vergelijken. Kortom: onmisbaar voor op je telefoon!

#8 Happy Cow
Voor de vegetariërs heb ik een handige tip: download Happy Cow. Deze app geeft alle restaurants weer die vegetarische gerechten serveren. In bepaalde plekken in Azië is het namelijk niet altijd even gemakkelijk om een vleesloze maaltijd te scoren. Gelukkig kan Happy Cow je een handje helpen.

 #9 Packpoint
Packpoint helpt je bij het inpakken van je backpack. Je kunt aanvinken waar je naartoe gaat en de app geeft een kant en klare inpaklijst. Enorm handig!

#10 Trail Wallet
Een app voor de budgetreizigers onder ons: Trail Wallet. Deze app helpt je met budgetteren van je reis. Je voert je budget in en de app houdt bij hoeveel je dagelijks kunt uitgeven. Het kost wel moeite – je moet dagelijkse je uitgaven invoeren – maar je krijgt een mooi overzicht ervoor terug!

 

 

 

If you like my article - share it!