Vliegen is niet altijd een pretje en al helemaal niet als je een lange vlucht voor de boeg hebt. Ik heb tien tips verzameld om jouw vlucht zo comfortabel mogelijk te maken!

#1: neem oordoppen mee
Je hebt het vast al eens meegemaakt: een snurkende man zit aan je rechterkant en aan de linkerkant zit een huilende peuter. Bespaar jezelf een hoop ergenis en neem oordoppen mee!

#2: trek warme kleren aan
Brrr, het kan soms zo koud worden tijdens het vliegen! Trek verschillende laagjes kleding aan: een topje, een t-shirt en een trui. Zo blijf je in ieder geval warm tijdens de vlucht.

#3: ga voor een legging of sportbroek
Met een stugge spijkerbroek twaalf uur lang in het vliegtuig zitten is mega oncomfortabel. Trek daarom een legging of een sportbroek aan, zo voorkom je afgeknelde benen!

#4: neem een slaappil
Ik heb veel moeite om in slaap te vallen tijdens het vliegen. Sinds kort neem ik een homeopathisch slaappilletje. Ik slaap nog steeds niet als een roos, maar het lukt me nu om tenminste twee uurtjes te slapen.

#5: denk aan je toilettas

Neem een gezichtscrème mee, een handcrème, gezichtsreinigsdoekjes, een haarborstel en niet te vergeten: een tandenborstel. Na een lange vlucht voel je je altijd een beetje plakkerig en vies, het is dan ook heerlijk om je even op te frissen als je bent geland.

#6: scoor een nekkussen

Je was eindelijk in slaap gevallen, maar wordt wakker door een stijve nek. Dit gebeurt al helemaal snel als je op de middelste stoel zit. De redder in nood voor dit soort probleempjes: een nekkussen. Scoor een nekkussen bij de drogist en jij kunt lekker een oogje dichtdoen tijdens de reis!

Tip: als je toch een nekkussen gaat kopen, koop dan ook meteen een slaapmasker!

#7: ga lezen of schrijven

Tijdens het reizen kun je toch niks anders doen dan wachten. Grijp dit moment aan om een boek te lezen, of schrijf in je reisdagboek. Kortom: vliegen is misschien het minst leuke onderdeel van je vakantie, je kunt wel de tijd benutten om te lezen of schrijven – iets waar velen in het dagelijkse leven niet aan toe komen.

#8: pre-order je maaltijd of neem eigen eten mee

Ben je een vegetariër? Geef dit van tevoren door aan je vluchtmaatschappij! Ik ben dit al twee keer vergeten te doen en heb toen veertien uur lang crackers en koekjes gegeten. Als je geen groot liefhebber bent van vliegtuigeten: neem dan je eigen maaltijd mee. Wie weet willen de stewardessen het ook wel voor je opwarmen!

#9: boek je favoriete plek in het vliegtuig

Het loont om online alvast je stoel te boeken. Voor de mensen die moeite hebben met in slaap vallen: ga bij het raam zitten. Voor de mensen die vaak naar het toilet moeten: neem dan een stoel bij het gangpad. En voor de mensen met lange benen: boek een stoel bij de nooduitgang voor extra beenruimte.

#10: groet je buurman of buurvrouw

Tot slot: als je langer dan acht uur naast iemand zit, dan kan het geen kwaad om even gedag te zeggen tegen je buurman of buurvrouw. Ook al wil je misschien helemaal geen gesprek met diegene aanknopen, het is wel zo beleefd!

Met deze tips maak je een ongemakkelijke vlucht een stuk relaxter. Plaats een berichtje onder dit artikel als jij nog een keigoeie tip hebt toe te voegen aan deze lijst!

Safe travels!

 

If you like my article - share it!