Istanbul is een indrukwekkende stad. Het is veel hipper en moderner dan ik had verwacht. Je vindt dan ook op elke hoek van de straat leuke barretjes en hippe restaurants. Dit zijn mijn favoriete plekken.

#1 Galata Sokak Kulübü

Shisha roken onder een gekleurde hemel van paraplu’s? Dan ben je bij Galata Sokak Kulübü aan het juiste adres. Dit vrolijke restaurantje zit in het Europese gedeelte van Istabul, dichtbij de Galatatoren. Voor 50 lira heb je shisha, zes kopjes thee en een bakje met noten. Hmmmm, lekker.

#2 Latife

Voor een cappuccino, koffie, milkshake of een huisgemaakte ijsthee moet je bij Latife zijn. Plof neer op een kussen, geniet van het uitzicht op de drukke winkelstraat en bestel een heerlijk drankje. Pluspunt: het zit naast een hostel waardoor je snel in gesprek raakt met andere reizigers.

#3 Blue House Hotel

Wauw, deze plek is awesome. Wie de Blauwe Moskee bezoekt, mag deze hotspot echt niet overslaan! Wij zijn hier gaan lunchen en eigenlijk vond ik het uitzicht vanaf dit terras veel indrukwekkender dan het bezoek zelf. Hier moet je écht naartoe gaan!

#4 Lulu Hookah Lounge

Shishaliefhebbers let op: deze lounge is een absolute topper. Het is duurder dan de gemiddelde bar, maar de prijs is het zeker waard. Je hebt een schitterend uitzicht op de Bosporus en  keuze uit een groot assortiment. De bediening vraagt welk model waterpijp je wil (ze hebben zes  soorten). De smaak is bij elke waterpijp hetzelfde, maar er is prijsverschil omdat in de ene meer vers fruit gaat dan in de ander. Wij hadden het duurste model en dat ziet er zo uit:

#5 Café Naftalin

Dit is een schattig plekje in de hippe wijk Balat. Het is gelegen in een charmante straat vol met vintage winkels, bakkers en restaurants. Vind je deze plek maar niks? Dan vind je zo een ander alternatief verderop. Je hebt keus genoeg!

#6 Incir agaci kahvesi

Hier hebben we weer een plek die je absoluut niet mag missen. Alles in en rondom dit restaurant is volledig in regenboogkleuren (ik vind dit echt heel schattig). Het is wel een toeristische plek, maar een klein drankje, op een van die knusse krukjes, moet je zeker doen hoor.

Tip: in de avond is het ook gezellig als de lampjes aan staan.

If you like my article - share it!