Het dorpje Ubud op Bali ligt omgeven door prachtige rijstvelden die zeker het bezoeken waard zijn. Wil je weten waar de meest groene terrassen zijn? Ik kan je alvast verklappen: dat zijn de Tegalalang rijstvelden. Hoe je daar komt, waar je het lekkerst kunt eten en hoe de wandelroute eruitziet, lees je allemaal hier!

Vervoer naar Tegalalang
Het kost je ongeveer 15 minuten met de scooter of auto om de Tegalalang rijstvelden te bereiken vanaf het centrum van Ubud. Je kunt een taxi nemen of via de applicaties ‘GO-JEK’ of ‘Grab’ een scootertaxi bestellen. In deze blogpost leg ik uit hoe je een scootertaxi via deze applicaties kunt bestellen.

Nog een handige tip voor de mensen die met de scootertaxi gaan: GO-JEK en Grab zijn verboden rondom Tegalalang. De chauffeurs kunnen je daarom niet ophalen bij de rijstvelden. Je zult voor de terugweg een taxi moeten aanhouden op straat.

Voor de sportievelingen: je kunt ook gaan fietsen naar de rijstvelden!

Leukste hotspot voor een hapje eten
Wil je relax je wandeltocht beginnen? Ga dan bij terrace café Alon Alon zitten! Je kunt lekker relaxen in een hutje met een schitterend uitzicht over de rijstvelden. De prijzen voor een maaltijd liggen rond de 40.000 rupiah, dat is omgerekend 2,50 euro. Een hele schappelijke prijs voor het adembenemende uitzicht dat je hier krijgt!

| Tip: neem het onderste hutje, daar heb je het beste uitzicht over de velden!

De wandelroute

Na een lekkere maaltijd is het nu tijd voor een mooie wandeling! Vanaf Alon Alon kun je direct naar de rijstvelden oversteken. Als je uit het restaurant loopt, ga je naar rechts en na een entreeprijs te hebben betaald (5.000 Rp), kun je langs de rijstterassen omhoog lopen. De route spreekt voor zich; er zijn maar een paar wandelmogelijkheden en de omgeving is zeer overzichtelijk. Je kunt je wandeling het beste starten aan het eind van de middag of in de vroege morgen in verband met de drukte. Verder zit er in het gebied ook een viewpoint, daar kun je heerlijk genieten van de zonsopkomst of ondergang.

Tip: ga naar dit uitkijktpunt gedurende de zonsopkomst of -ondergang.

Ik vond de Tegalalang rijstvelden de mooiste terrassen van Bali. Het is heerlijk om door dit gebied te wandelen en ik hoop dat jij met deze tips ook een onvergetelijke dag krijgt!


 

 

If you like my article - share it!